Frågor och svar om laglig TIW försvarsspray (pepparspray) från tyska Hoernecke

 

 

 

 

Tony Paukku 

Försäljning

safelife.se@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Gabrielle Soininen-Paukku

Media

Reklam

media.safelife@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Natasha Chiou

Coordinator

Business Relations AsiaPacific

link.safelife@gmail.com

Taiwan

 

 

Kontakta oss

 

E-post: safelife.se@gmail.com

Tel: 040-666 52 50

SL Trade/ Safe Life
Storgatan 16
28010 SÖSDALA

 

Bankgiro         5962-7208

Org nr.          6510134395

VAT nr.  SE651013439501

Företaget innehar F-Skatt

 

 

Vanliga frågor och svar

 

Fråga:  Vad bör man tänka på inför ett köp av försvarsspray?

Svar:   Först och främst bör man jämföra försvarsspray från olika tillverkare, det finns några viktiga punkter som bör uppfyllas:  Vad är räckvidden på sprayen?   Hur är avtryckaren/skyddslocket utformat?  Sprayen måste vara lättanvänd i en stressad situation och räckvidden bör vara minst 3 meter, med ett sprutmunstycke som ger en riktad stråle, annars försämras funktionen i motvind.

När man då hittat en försvarsspray som lever upp till kraven och det är dags att beställa, bör man tänka på hur sprayen kommer att användas.   Vi rekommenderar främst TIW Plus 40 till våra kunder som bär sprayen i handväska, jackan eller kanske liggande i ett fack i bilen, hög prestanda (4 meter räckvidd) trots liten storlek.  

Vi rekommenderar TIW Lady 20 ifall sprayen ska bäras i fickan (även flera motionslöpare använder TIW Lady 20 och håller den då i handen under joggingturen, flaskan är bara 20mm tunn och ligger naturligt och avslappnat i handen). TIW Lady 20 är marknadens minsta försvarsspray.

Ska försvarssprayen användas som överfallsskydd i butik och liknande rekommenderar vi alltid TIW Super 75, som har överlägsen prestanda (upp till 5 meter).   Både till TIW Plus 40 och TIW Super 75 finns hölster som tillbehör för yrkesmässigt bruk i utsatta miljöer.

Vår försvarsspray tillverkas av tyska Hoernecke, som även tillverkar svenska försvarsmaktens och svenska polisens pepparspray av märket TW1000, det borgar för högsta kvalitet och säker användning.

 

Fråga:  Är det lagligt med försvarsspray?

Svar:  Safe Life försvarsspray är fullt laglig och licensfri att bära i Sverige, pepparspray innehållande peppar-extrakter och tårgas är däremot inte lagligt att bära utan tillstånd, endast polisen får bära det. Själva brukandet av försvarsspray faller under nödvärnslagen och får endast användas då det föreligger hög risk om egen skada eller livshotande risk.

 

Fråga:  Vad är det för färg i Safe Lifes försvarsspray?

Svar:  Det är en hög-pigmenterad röd färg som är klassad och godkänd för färgning av livsmedel, helt giftfri och skonsam mot miljön. Den är väldigt svår att tvätta bort från hud och sitter kvar i flera dagar, vilket möjliggör en lättare identifiering av en "angripare" som blivit sprejad med vår försvarsspray.

 

Fråga:  Kan Safe Lifes försvarsspray aktiveras i min handväska?

Svar:  Nej, vår försvarsspray har en säkring i form av en FlipTop-mekanism som man måste lyfta med fingret för att komma åt avtryckaren, det är samma typ av mekanism som används till Polisens och Försvarets sprayer.  Tillverkaren Hoernecke har stor och lång erfarenhet av försvarsspray som borgar för högsta kvalitet.

 

Fråga:  Kan jag ta med min försvarsspray när jag reser?

Svar:  Försvarsspray är inte tillåtet i handbagage ombord på flygplan av säkerhetsskäl, eftersom det är en trycksatt behållare. Däremot är det tillåtet att ha i incheckat bagage under förutsättning att den är i försluten påse (typ zip-bags) och därmed inte kan läcka under flygning. Kontrollera med ditt flygbolag då ändringar kan förekomma.

 

Fråga: Kan man använda er försvarsspray flera gånger?

Svar:  Nej, Försvarsspray är en engångsprodukt, den innehåller rödfärgad gel som torkar igen sprutmunstycket när den aktiverats. Efter användning ska den ersättas med en ny försvarsspray.

 

Fråga: Vad innehåller Safe Life Försvarsspray?

Svar:  Innehållsförteckning och säkerhetsdatablad kan läsas här

 

Fråga:  Är försvarssprayen effektiv trots att den inte innehåller pepparextrakt?

Svar:   Ja, man får skilja på begreppen laglig försvarsspray och pepparspray innehållande pepparextrakt, det är 2 helt skilda produkter. Effekterna av pepparspray innehållande pepparextrakt (som inte är laglig i sverige utan licens), är kraftigt svidande och rinnande ögon och kraftigt irriterade luftvägar. Laglig och licensfri försvarsspray innehåller oftast ämnen som isopropylalkohol, butan, propan som irriterar ögonen och även en rödfärgad gel som är väldigt svår att torka bort ur ögon och ansikte, däremot har försvarssprayen inte någon inverkan på luftvägar och andning. Försvarsspray är ett mycket effektivt "verktyg" att använda för att hålla en angripare utom räckvidd, så att man själv kan vinna tid och ta sig i säkerhet. Det finns få produkter på marknaden som är lika effektiva som försvarsspray mot en ev angripare.

 

Fråga:  Vilken åldergräns är det på att bära försvarsspray? 

Svar:   Det finns ingen lagstiftad åldersgräns på att bära licensfri försvarsspray. Däremot är det viktigt att som förälder upplysa om nödvärnslagen och korrekt bruk av försvarsspray ifall personen är under 18 år.

 

 

Tveka inte att kontakta oss via formuläret nedan för ytterligare frågor.

Vi besvarar dem så snabbt vi kan.

mvh Safe Life.
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.
Pepparspray, försvarsspray från safelife.se Köp nu, klicka på bilden
safelife.se på facebook Pepparspray, Försvarsspray, safelife.se
safelife.se på instagram pepparspray, försvarsspray, safelife.se